×

Novi Netflixov film kritičari uspoređuju s Raljama: “Apsolutno zabavno iskustvo”

Novi Netflixov film kritičari uspoređuju s Raljama: “Apsolutno zabavno iskustvo”

NOVI film o morskim psima upravo je stigao na Netflix i mogao bi biti jedan od iznenađujućih hitova ovog ljeta.

U režiji Xaviera Gensa, Under Paris je film na francuskom jeziku u kojem Pariz terorizira morski pas koji je iz otvorenog oceana dospio u rijeku Seine. U Parizu samo što nije počeo međunarodni triatlon, a znanstvenica Sophia (Bérénice Bejo) mora spriječiti masakr prije no što ova mutirana životinja dohvati najbolje svjetske sportaše.

Premda bi mnogi zbog njegove bizarne premise mogli odustati od filma prije nego što mu uopće daju priliku, kritičari su Under Paris usporedili s vjerojatno najboljim filmom o morskim psima, Raljama redatelja Stevena Spielberga. Pišući za Variety, Michael Nordine opisao je film kao “pametni blockbuster koji bi najveći užitak donio kada bismo ga gledali na velikom platnu”:

 

“Rijetki su filmovi koji zaslužuju opis ‘često imitiran, nikad repliciran’, kao što je to slučaj s Raljama jer svi se uistinu odlični filmovi s morskim psima, koji su uslijedili, mogu izbrojati jednom rukom kojoj neki prsti i nedostaju. Under Paris mogao bi biti najbolji od njih, što nije slabašna pohvala kakvom se možda čini”, zaključio je.

“Jedan od najboljih filmova s morskim psima”

Matt Donato iz Daily Deada bio je slično impresioniran, tvrdeći da Under Paris “spaja birokratsku glupost Ralja s tempom Deep Blue Sea”, dodajući da film “nije najrazumniji primjer horora o morskim psima, ali je apsurdno zabavno iskustvo”.

Stuart Heritage u recenziji za Guardian Under Paris opisuje kao “iznimno ambicioznu, silno glupavu, ali i uistinu zastrašujuću kombinaciju akcije, horora i filma katastrofe o gigantskom morskom psu koji zaluta u Pariz”. Dodaje da ne nedostaje ni uobičajenih brutalnih scena, te da je riječ o “ljudskoj priči” koja “nosi pouku u vezi klimatske krize” te “jednom od najboljih filmova s morskim psima ikad”.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Post Comment