×

Lee Sun-kyun (48), glumac iz filma Parazit, pronađen mrtav

Lee Sun-kyun (48), glumac iz filma Parazit, pronađen mrtav

LEE SUN-KYUN (48), glumac iz filma Parazit, pronađen je mrtav u svom automobilu u Seulu.

Policija je u priopćenju za južnokorejske medije javila da je Leejev menadžer najprije prijavio nestanak glumca koji je zatim pronađen mrtav u svom automobilu u srijedu ujutro. Obitelj je netom nakon njegovog nestanka pronašla poruku koja je izgledala kao oproštajno pismo. Lee je ranije bio pod istragom zbog optužbi za korištenje marihuane i drugih droga. Tvrdio je da je nevin.

Bio je optužen u sklopu velike akcije u borbi protiv narkotika u Južnoj Koreji, koja je obuhvatila i brojne slavne osobe.

Parazit osvojio četiri Oscara

Lee je u Parazitu igrao Parka Dong-ika, oca bogate obitelji Park. Film Parazit je 2020. osvojio četiri Oscara, uključujući i onaj za najbolji film. Film je također osvojio nagradu za najbolju glumačku postavu na dodjeli Screen Actors Guild Awards.

Lee je glumio i u Dr. Brain, znanstveno-fantastičnom trileru, koji je bio prva serija na korejskom jeziku proizvedena za Apple TV+.

Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta. U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć:Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01 2376 335 (radi od 0 do 24 sata)
Plavi telefon: 01/4833888 ([email protected])
Psihološki centar TESA: 01/4828888 ([email protected])

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Post Comment