×

Gaia nije uspjela preoteti imunitet Dominiku, ide u stres test

Gaia nije uspjela preoteti imunitet Dominiku, ide u stres test

DOMINIK još jednom može odahnuti jer i dalje je njegovo mjesto u MasterChefu sigurno. Naime, Gaiji, koju mnogi smatraju njegovom najvećom konkurencijom, nije pošlo za rukom da žiri očara svojim kreativnim jelom, vlastitom interpretacijom blagdanske sarme.

Iako je imala tu opciju, Gaia za vrijeme izazova ipak nije okrenula pješčani sat, čime bi Dominiku oduzela šest minuta od kuhanja. !Mislim da bi me ta karma pojela, jer ne bi on imao svoje dvije ruke, nego šest od žirija i sve bi stigao. Drago mi je da nisam htjela biti zločesta. Opet bih tako postupila”, objasnila je Gaia.

Manuel je izrazio žaljenje što Gaia nije okrenula sat jer smatra da bi Dominiku trebalo tri minute da objasni žiriju što mu treba napraviti i time bi mu poremetila kuhanje i zaista ugrozila imunitet koji ima platinastom karticom. “Ja bih tu prednost itekako iskoristio, da malo začinimo stvar”, rekao je. Po završetku kuhanja Petar će zaključiti da Dominikovo jelo izgleda senzacionalno i da je malo vjerojatno da će ga Gaia moći ugroziti.

Sarah vjeruje da je mogla jelo napraviti bolje, ali nije imala viziju jela kakvo bi htjela donijeti pred žiri. “Šaran je na tanjuru”, tješila je sama sebe. Petar, koji je morao napraviti svoju verziju pašticade, nije donio meso u umaku, pa je već na prvi pogled izgledalo suho. “U doticaju s okolnim zrakom, takvo meso ne funkcionira”, objasnio mu je Stjepan, a kada je probao zaključio da to nije pašticada.

Konfuzna prezentacija

Zadnji su pred žiri svoje tanjure donijeli Dominik i Gaia.

“Jedino što želim je da mi je jelo ukusno. Za bolji izgled nisam imao dovoljno namirnica”, kazao je Dominik te pred žiri donio kremu od paprika s kremom od šarana, dimljenog šarana, pire od brusnica i šarana te umak od paprike te krambl od pancete i brusnice.

“S obzirom na to da smo imali pet namirnica, mislim da sam bio dovoljno kreativan. Žiri sve više cijeni svaki detalj i ideju kako smo došli do tog jela”, rekao je. Stjepan mu je kazao da je uspio balansirati okus šarana i knedle od paprike. Naročito mu se svidjelo koliko je cijelo jelo podigao krambl.

Gaia se u dvoboju preuzimanja platinaste kartice odlučila za tjesteninu od paprike u obliku mašne, s mljevenim mesom, paprikom i pancetom, a gore je bila pjenica od kupusa. Međutim, zbog nedovoljne količine kisele pjenice, njezinom jelu nedostajalo je svježine.

Dominik je prezentirao jelo na konfuzan način, otkrivši samo da se na tanjuru nalazi pašticada te zašto je jelo puno grudica i drugih naizgled grešaka. Ipak, njegovo je jelo bilo bolje od Gainog. “Kod tebe je situacija da si napravio svjesno ili nesvjesno, možda od želje da napraviš bolje jelo od Gaije, jedno od svojih najboljih jela u MasterChefu”, rekao mu je Stjepan, dodavši da je imao jaku protivnicu koja ipak nije uspjela preuzeti platinastu karticu. “Drago mi je da je i dalje kod mene. Pokazao sam da mogu i želim”, komentirao je on.

Slijedi posljednji stres test, a potom finalni, pakleni ciklus. Tko će završiti u njemu, ne propustite doznati u novoj epizodi MasterChefa. U stres testu će svoje kulinarske vještine ukrstiti Ivana, Petar i Gaia.

“Glupo se osjećam. Prvo što sam mijenjala tanjur, a drugo to što sam bila zadovoljna i okusima i idejom, a na kraju sam stavila malo pjene. Trebalo je veći tanjur i puno pjene i mislim da bih tada pobijedila Dominika”, rezimirala je Gaia u iščekivanju stres testa. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Post Comment