×

The Voice: Mentori su popunili timove, evo tko je sve prošao dalje

The Voice: Mentori su popunili timove, evo tko je sve prošao dalje

ODRAĐENA je i treća, finalna nokaut faza The Voicea Hrvatska.

“Idemo snositi posljedice. Je l’ tako?” rekao je Dino i možda na najbolji mogući način opisao težinu odluka, pri kojima zaista nijanse odlučuju među natjecateljima ove sezone.

Gopčev tim

Prvi je na redu bio tim kojemu je mentor, uz svoje pomoćnike, Gobac. Sandro Bjelanović prvi je izašao na scenu i izveo pjesmu Lonely Boy (The Black Keys). Energičan, kao i na audiciji kad je pjevao Doorse, probio je led.

“Zračiš veseljem, ljubi te brat, a sada mi dolazi Nikolina s jednom tradicionalnom pjesmom”, najavio je Gobac. Pjesmu Jovano, Jovanke izvela je Nikolina Stipić koju je publika za emotivni nastup nagradila velikom podrškom. Maja Miklaužić Vahtarić, treća iz Gopčeva tima, izvela je pjesmu Angel (Sarah McLachlan).

“Teško smo našli pjesmicu za Majicu, ali smo uspjeli”, komentirao je Davor Gobac. “Svi ste me iznenadili večeras i nemojte mi zamjeriti jer netko mora ispasti”, rekao je Gobac prije konačne odluke. Dalje je prošao Sandro Bjelanović, natjecanje neće nastaviti Maja Miklaužić Vahtarić, a između dva “možda” Nikolini i Filipu (iz prve emisije nokaut-faze) dalje nastavlja Nikolina Stipić.

Dinin tim

Na redu je zatim bio Dinin tim. Govorio je o svojim iskustvima kad je kao dijete krenuo u pohod na glazbenu scenu te usponima i padovima. Prva na pozornici s pjesmom Baby Love (Mothers Finest) nastupila je Martina Bakić.

“Ova pjesma je stvorena za tebe i drago mi je da smo se tu našli”, pohvalio ju je Dino. A onda je na scenu došao, kako ga je Dino nazvao, osebujni Martin Kosovec s pjesmom I’ll Never Fall In Love Again (Tom Jones), kojeg je publika nekoliko puta nagradila pljeskom.

“Izvedba je bila besprijekorna, druže moj stari mladi”, komentirao je Dino. Nakon njega pjesmu Like A Stone (Audioslave) izveo je Gabriel Lukač. “Prodorno, moćno, tvrdo, odličan si bio”, komentirao je Dino.

Dalje je prošao Martin Kosovec, a natjecanje je napustio Gabriel Lukač. Martina je također odmah dobila prolaz dalje. A za još jedno slobodno mjesto Dino je odabrao Marka. 

Vannin tim

U Vanninu je timu večeras četvero natjecatelja. Nakon priprema na probi, vježbi glasa i borbe oko izbora pjesama prva je na scenu izašla Valeria Jacek s pjesmom Oprosti mi (Divas). Otpjevala ju je vrlo emotivno i na svoj način uz raspoloženu publiku koja je prepoznala sve što je pjesmom donijela.

“Osjećam se nestvarno prekrasno i hvala svima. Predivne su ove naše domaće pjesme i treba ih pjevati”, rekla je Valeria nakon nastupa. Nakon nje je nastupila Laura Sučec uz pomalo neočekivan izbor pjesme.

Riječ je o Teškim bojama Gorana Bareta & Majki. U posebnom aranžmanu, ali s mnogo samopouzdanja sjajno je izvela tu antologijsku pjesmu. “Za ovo treba hrabrosti, samopouzdanja i višak talenta. Sigurna sam da će se o ovoj verziji Laure iz Petrinje još puno pričati”, komentirala je Vanna i nastavila s komplimentima na račun tog nastupa.

Teo Kife izveo je pjesmu Say You Won’t Let Go (James Arthur). “To je to, ja volim i nije tajna ovaj moderni frazirung u pjevanju”, zaključila je Vanna. Nensi Mitrović izvela je pjesmu Da znaš (Vesna Pisarović). I mentorica i publika pjevale su s njom, a onda je došlo vrijeme odluke.

Dalje je prošao Teo Kifer, natjecanje je napustila Nensi Mitrović, Laura “petrinjska princeza”, kako ju je Vanna nazvala, prolazi dalje. Bili su ostali Valeria i Dorian koji su čekali odluku iz prošloga nokauta. Jedno slobodno mjesto Vanna je odlučila dati Dorianu.

Urbanov tim

Došao je red na Urbanov tim. Prvi na scenu izašao je Toni Šimonović s pjesmom Sono solo parole (Noemi). Potpuno posvećen pjesmi i načinu na koji ju je donio oduševio je i publiku i mentore.

“Imaš sve što treba imati pjevač i interpret, dobro da smo ti skratili pjesmu jer bih se ja raspao s tobom od emocija”, zaključio je Urban. Jealous (Labrinth) bio je izbor Aide Tokić, čiju je izvedbu publika nekoliko puta prekidala pljeskom, a dobila je i Urbanove komplimente.

Danijela Hajdinjak pjevala je zahtjevnu pjesmu Always Remember Us This Way (Lady Gaga). Izvela ju je uvjerljivo i sigurno baš kako su mentor i njegovi pomoćnici u timu to zamislili. Toni Šimonović prošao je dalje, a od daljnjeg sudjelovanja oprostila se Aida Tokić. I Danijela je prošla dalje.

Timovi su popunjeni. U svakom timu ostalo je po šestero natjecatelja koje već sljedeće subote čeka nova faza natjecanja, a to su dvoboji. Ponovno velika uzbuđenja i napetosti te nimalo laka iskušenja i odluke za mentore.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Post Comment